In Nederland wordt 70% van het laatstverdiende loon als een 'goed' pensioen beschouwd. Maar slechts heel weinig mensen komen met het pensioen van de werkgever en de AOW-uitkering aan die 70%. Als u 70% niet haalt, heeft u een zogenoemd pensioengat. En dat is bij heel veel mensen het geval. Vaak zonder dat zij het zelf beseffen!

Hoe ontstaat een pensioengat?
Een pensioengat kan op veel verschillende manieren ontstaan. Hierbij kunt u denken aan oorzaken in de werksfeer (vb. meerdere werkgevers), privé-sfeer ( vb. u bent gescheiden) of de regeling zelf is niet toereikend (vb hoge franchise of salaris plafond). Wanneer één of meer van bovenstaande situaties op u van toepassing is, is de kans groot dat ook u een pensioengat heeft.

Wat valt eraan te doen?
Wanneer in het verleden een pensioengat is ontstaan of wanneer u denkt dat u daar in de toekomst mee te maken krijgt, is het raadzaam om uw pensioenopbouw in eigen hand te nemen. Er zijn verschillende manieren om een pensioengat te repareren of te voorkomen. Bijvoorbeeld door een privé-pensioen op te bouwen naast de AOW en het werkgeverspensioen.

Uw adviseur/ Adviesbureau L.E. van Egmond kan vrijblijvend voor u uitrekenen of u te maken heeft met een pensioengat en u adviseren over de mogelijkheden daar iets aan te doen. Bel of stuur een e-mail voor een vrijblijvende afspraak en wij nemen direct contact met u op.